telefon:353 393 243fax:
ředitel:Mgr. Luděk Svobodakontakty:reditel@zszlutice.cz
hl. koordinátor:PaedDr. Pavel RůžičkaIČ:47701412
email:posta@zszlutice.czREDIZO:600067238
zřizovatel:Město Žlutice, okres Karlovy VaryVelké náměstí 144, 364 52353 393 171353 393 17300255181meu@zlutice.czwww.zlutice.cz
Základní škola Žlutice, okres Karlovy Vary

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání "Naše škola"

Poděbradova 307, 364 52, Žlutice , www.zszlutice.cz
č.j. 5/2007 - 4

Člověk a svět práce

Člověk a svět práce
1. ročník
povinný
1
2. ročník3. ročník4. ročník5. ročník6. ročník7. ročník8. ročník9. ročník

Praktické činnosti

výstupyučivo
  • Vytváří jednoduchými postupy různé předměty z tradičních i netradičních materiálů.
    Obreslí, vystřihne, ohýbá, spojuje, modeluje jednoduché tvary, zvládá jednoduchou prostorovou vystřihovánku, propichuje, navléká přírodniny, pracuje ve vánočních a velikonočních dílnách.
  • Pracuje podle slovního návodu a předlohy.
  • Zvládá elementárnídovednosti a činnosti při práci se stavebnicemi.
    Sestaví modely podle předlohy i podle vlastní představy.
  • Pečuje o nenáročné rostliny.
    Zalévá květiny, kypří půdu, pěstuje některé plodiny (hrách, fazole, obilí).
  • Chová se vhodně při stolování.
    Prostírá stůl pro každodenní a slavnostní stolování.
Vlastnosti materiálu, pracovní pomůcky a nástroje, jednoduché pracovní operace a postupy, organizace práce, lidové zvyky, tradice, řemesla.
Jednoduché pracovní operace a postupy, organizace práce.
Stavebnice, sestavování modelů, práce s návodem, předlohou, jednoduchým náčrtem.
Základní podmínky pro pěstování pokojových rostlin, rostliny jedovaté, rostliny jako drogy, alergie. Pěstování rostlin ze semen.
Jednoduchá úprava stolu, pravidla správného stolování. Základní vybavení kuchyně.
přesahy
Z:
(1. ročník): Číslo a početní operace
(1. ročník): Závislosti, vztahy a práce s daty